«Δημότης Λεμεσού»: η καινοτόμος ψηφιακή εφαρμογή του Δήμου που αλλάζει τα πάντα

9-09-2020

Οι δημότες αποκτούν άμεση και πλήρη πρόσβαση στις δημοτικές υπηρεσίες μέσω του κινητού τους

N. Νικολαΐδης: Υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας και τη λειτουργία του Δήμου

 

Την καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή «Δημότης Λεμεσού» παρουσίασε σήμερα η δημοτική Αρχή της πόλης. Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής (mobile app) οι δημότες της Λεμεσού αποκτούν άμεση και ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία και στην ενημέρωση, αλλά και στις δημοτικές υπηρεσίες.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα τεχνολογικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Λεμεσού σε όλους τους δημότες του, όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή», επεσήμανε, παρουσιάζοντας το νέο καινοτόμο πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης. Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε, είναι ότι με την εφαρμογή αυτή «παρέχονται υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύεται η αποδοτική λειτουργία της δημοτικής μηχανής και κατοχυρώνονται συνθήκες πλήρους διαφάνειας στη διαχείριση αιτημάτων αλλά και ισότιμης πρόσβασης στην πληροφορία για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες».

Μέσα από την εφαρμογή, όλοι οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες, να ενημερωθούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν ή και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα για την ταχύτερη δυνατή επίλυση τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσουν δωρεάν την εφαρμογή «Δημότης Λεμεσού» σε μια φορητή συσκευή (κινητό ή tablet) και αυτόματα αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες και πληροφορίες όπως:

  • υποβολή αναφορών στο Δήμο,
  • πρόγραμμα εκδηλώσεων,
  • σημεία ενδιαφέροντος,
  • χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας,
  • διαθέσιμους χώρους στάθμευσης,
  • δημόσιες θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ,
  • πληρωμή εξωδίκων και φορολογικών
  • και όλα τα νέα του Δήμου Λεμεσού.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι κάθε αίτημα ή αναφορά προβλήματος που γίνεται μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής, θα διοχετεύεται αυτόματα στις ανάλογες υπηρεσίες του Δήμου ώστε να εξετάζεται με πλήρη διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η μοναδική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ότι, πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή του χρήστη, η οποία, μόνο σε αυτήν περίπτωση, είναι υποχρεωτική. Όσοι δημότες εγγραφούν, θα μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους για διάφορα καθημερινά ζητήματα που ενδέχεται να τους απασχολούν, όπως: καθαριότητα, εργασίες πρασίνου, επιδιόρθωση οδοστρώματος, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, πινακίδες σήμανσης, αναφορές αδέσποτων κλπ. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να παρακολουθούν το ιστορικό και την πορεία διεκπεραίωσης του αιτήματός τους από οποιαδήποτε συσκευή και ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή «Δημότης Λεμεσού» είναι διαθέσιμη δωρεάν για «κατέβασμα» (download) και εγκατάσταση σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό IOS και ANDROID.